Formularul „Raportarea abuzurilor” - Grupul KRUK

RoCapital IFN

În cadrul Grupului KRUK, ne străduim să îndeplinim cele mai înalte standarde etice şi de integritate în relaţii. Acordăm o importanţă deosebită desfăşurării activităţii în conformitate cu legile, standardele etice şi morale şi reglementările interne. Cu toate acestea, suntem conştienţi de faptul că riscul de nerespectare a regulilor poate exista. Acesta este motivul pentru care luăm o serie de măsuri pentru a detecta şi a răspunde oricăror tipuri de nereguli şi abuzuri. Pentru a facilita raportarea informaţiilor despre o neregulă detectată de către angajaţi, contractanţi, parteneri de afaceri, clienţi şi alte părţi implicate, am creat un formular de opinie cu privire la nereguli. Formularul „Raportarea abuzurilor” oferă anonimatul complet pentru avertizorul de integritate şi confidenţialitatea informaţiilor furnizate de acesta.

Cu toate acestea, suntem conştienţi de faptul că riscul de nerespectare a regulilor poate exista. Acesta este motivul pentru care luăm o serie de măsuri pentru a detecta şi a răspunde oricăror tipuri de nereguli şi abuzuri.

Pentru a facilita raportarea informaţiilor despre o neregulă detectată de către angajaţi, contractanţi, parteneri de afaceri, clienţi şi alte părţi implicate, am creat un formular de opinie cu privire la nereguli. Formularul „Raportarea abuzurilor” oferă anonimatul complet pentru avertizorul de integritate şi confidenţialitatea informaţiilor furnizate de acesta.

Ce este formularul „Raportarea abuzurilor”?

Formularul este utilizat pentru a ne informa cu privire la nereguli, abuzuri şi comportament nedorit, care pot reprezenta o încălcare a prevederilor unei legi aplicabile, reglementări interne şi/sau standarde etice şi morale. Formularul NU este utilizat pentru depunerea unei plângeri; dacă doriţi să depuneţi o plângere vă rugăm să folosiţi adresa de e-mail: office@rocapital.eu.

De ce ne dorim să colectăm informaţii despre nereguli?

Informaţiile transmise prin intermediul secţiunii „Raportarea abuzurilor” pot ajuta la identificarea neregulilor, la prevenirea acestora şi la luarea măsurilor necesare pentru a exclude incidente similare în viitor.

Vă permitem să trimiteţi informaţii anonim?

Da. Mesajul poate fi trimis anonim. ROCAPITAL IFN SA nu colectează informaţii despre persoana care raportează (de exemplu: adresa IP, locaţia, cookie-urile etc.).

Dacă, insa, alegeţi să vă dezvăluiţi identitatea si sa furnizati date personale de identificare (de exemplu, pentru a accelera clarificarea situaţiei sau pentru a primi un răspuns din partea Companiei), datele dumneavoastră cu caracter personal sunt protejate atât în etapa investigaţiei, în cursul ei, cât şi în viitor (dacă este necesar, datele vor fi puse doar la dispoziţia ofiţerilor serviciilor relevante).

Ce măsuri vom lua în privinţa informaţiilor pe care le furnizaţi?

La primirea informaţiilor, angajaţii Secţiei Anti-fraudă vor efectua analiza din punctul de vedere al conformităţii activităţilor descrise cu legislaţia aplicabilă şi cu reglementările interne. În funcţie de forma de contact pe care aţi lasat-o, vă vom informa cu privire la rezultatele acestei analize prin e-mail sau scrisoare.

Ca regulă generală, veţi primi un răspuns la informarea pe care aţi transmis-o în termen de o lună de la data primirii notificării. În cazul în care situaţia descrisă este una complexă sau trebuie investigat mai îndeaproape, este probabil ca termenul de mai sus să fie prelungit. În acest caz, vă vom informa când vă puteţi aştepta la un răspuns oficial din partea Companiei.

Formular de Raportare